Doktor Benjámin gyakornoki beszámolója

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő asszony gyakornokaként dolgozhattam Brüsszelben. A terep nem volt ismeretlen számomra, hiszen az I. Kárpátaljai Közéleti Akadémia majd az I. Kárpátaljai Vezetőképző programsorozatai alatt ellátogathattunk Brüsszelbe és betekintést nyerhettünk az Európai Uniós intézmények működésébe. Ekkor döntöttem úgy, hogy a következő meghirdetett gyakornoki pozícióra mindenképp jelentkezem Bocskor Andrea képviselő asszony csapatába.

Kezdetben furcsálltam az új környezet, az embereket, és azt, hogy miért nem angolul beszélnek körülöttem. A kezdeti félelmeim ellenére az ismerkedés az európai intézmények munkafolyamataival és az ott dolgozókkal igazán zökkenőmentesen ment, köszönhetően a képviselő asszonynak, és az asszisztenseinek, Molnár D. Diánának, Bodnár Alexandrának és Répássy Lenórának. 

Az itt töltött három hónap alatt többek között a sajtószemlék készítése volt a feladatom ukrán, angol, kárpátaljai és magyarországi sajtóorgánumokból, főleg az ukrajnai és kárpátaljai politikai eseményekre vonatkozóan. Külön megtiszteltetésnek éreztem, hogy betekintést nyerhettem a  Kultúra és Oktatás (CULT), valamint az AFET munkájába, itt olyan döntéseket is megfigyelhettem, ami hatással van a diáktársaimra és az én mindennapjaimra is. Az irodában történt munkákat nagyon élveztem, ugyanis a kollégáktól sok segítséget és tanácsot kaptam. 

Mozgalmas és történelmi időszakban voltam jelen a Parlamentben ugyanis alkalmam volt élőben figyelni a Brexitet, a koronavírus (Covid-19) helyzetével kapcsolatos üléseken is részt vehettem, megfigyelhettem azt, hogy mennyire is komolyan veszik a helyzetet s mennyire próbálnak tenni ellene.

Parlamenti gyakornokságom egy szilárd alapot és tapasztalatot adott arra, hogy képviselni tudjam a kárpátaljai magyarság érdekeit.

Köszönettel tartozom a képviselő asszonynak , hogy betekintést nyerhettem  az Európai Unió működésébe, valamint az asszisztenseknek, hogy mindig segítették munkámat. Nagyon élveztem, hogy részese lehettem ennek a csapatnak. 

Doktor Benjámin