Felszólalások

Ukrajnának segítségre van szüksége, ezért Magyarország segít!

2022. 05. 05.

„Ukrajna az orosz agressziónak kitéve teljeskörű segítségre szorul, egy humanitárius katasztrófát önös politikai célokra felhasználni azonban elfogadhatatlan” – mondták el a jelentés kapcsán a Fidesz EP-képviselői, Bocskor Andrea és Járóka Lívia.

Bocskor Andrea rámutatott: „Az ukrajnai nők nagyon nehéz időket élnek meg, ennek dacára az Európai Parlament ismét egy olyan jelentést készít, mely átpolitizált, számos esetben elrugaszkodik a tényleges problémáktól, és alaptalan hazugságokkal vádolja Magyarországot, amely már több százezer háború elől menekülő embert fogadott be. Az ideológiai játszmák helyett az Uniónak is arra kellene törekednie, hogy a szörnyű traumákat átélő nők és gyermekek mielőbbi védelmet, megfelelő szállást, egészségügyi segítséget kapjanak, megoldják gyermekeik oktatását és megélhetésüket”.

Járóka Lívia kiemelte: a jelentés számos pontjában valótlanságot állít Magyarország és Lengyelország esetében, mely pontok módszeres cáfolatra szorulnak. Így a fogamzásgátlás korlátozásának, az abortuszszabályozás törvényi lehetőségeinek és a menedékkérők fogadásának kérdésében is vitába kell szállni a jelentésben foglaltakkal. Mindenkinek segítünk, aki az országunkban menedéket kér. Ukrajnának most segítségre van szüksége és Magyarország segít! Segítsenek Önök is!” – zárta felszólalását a képviselő.

Strasbourg, 2022. május 5.