Simon Dávid gyakornoki beszámolója

Friss diplomásként egyre csak az járt a fejemben, hogy mihez fogok kezdeni a suli után. Istennek hála adódtak lehetőségek, de amikor megkérdezték tőlem, hogy szeretnék-e gyakornok lenni Bocskor Andrea képviselő asszonynál az Európai Parlamentben, először el sem akartam hinni, de miután meggyőződtem arról, hogy ébren vagyok, habozás nélkül elfogadtam.

Eltekintve a kezdetben meglévő ”mit keresek én itt?”, ”nagyon idegen ez a hely” és ”a megkérdezett járókelők miért nem beszélnek angolul” gondolatok után belerázódtam, nem csak a környezetbe vagy, hogy mi, hol, merre, hány méter, de úgy teljes egészen a mindennapok folyásába is. Mindez nem sikerülhetett volna Bocskor Andrea szívélyes fogadtatása és rengeteg segítsége, férje, Bocskor László poénokkal tarkított tanácsai és az asszisztensek, Varga Zoltán, Varga Anikó és Bodnár Alexandra önzetlen és bátorító támogatása nélkül.

Új lakhely, új környezet, új munkahely, új ételek, új nyelv: sok új dolog várt rám messze az otthontól: igazi kihívással álltam szemben, de az a szép és jó a kihívásokban, hogy nem könnyűek. Elfogadtam a kihívást. Bátran és hatalmas elszántsággal vetettem bele magam a sok „új-ságba” és nagyon tetszett minden, amit az elmúlt 3 hónapban átéltem, megtapasztaltam, részese lehettem. Az irodai légkörtől megkezdve, az üléseken való részvétel nyújtotta különleges érzésen át a kirándulásokon keresztül, az új emberekkel való találkozásokig és megismerkedésig minden egyes élmény pozitív és maradandó marad a számomra. Kiváltságos tapasztalatként éltem át, hogy betekintést nyerhettem a Kultúra és Oktatás (CULT), Állampolgári jogok, bel- és igazságügy (LIBE) bizottságok munkájába is, valamint a NATO működéséről is információkat kaphattam testközelből. Élveztem a változatos feladatokat, amiket kaptam, az adminisztratív feladatoktól kezdve, beszámolók készítésén át a sajtószemlékig.

Szeretném megköszönni még egyszer Bocskor Andreának a lehetőséget, az asszisztensek segítségét, hogy ha bármikor bármi volt, segítettek, bátorítottak, meghallgattak, ha valamit nem pont úgy végeztem, útmutatást nyújtottak. Nagyon élveztem, hogy részese lehettem ennek a csapatnak, és hogy betekintést nyerhettem néhány parlamenti bizottság munkájába is. Isten áldását kívánom életükre és későbbi munkáikra.