Nem engedünk a gyermekeink védelméből!

2023. 05. 09.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a képviselők az Európai Unió audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelve felülvizsgálatával kapcsolatos EP-javaslatról szavaztak. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője a döntés kapcsán kiemelte: „Elfogadhatatlan, hogy a baloldali nyomásgyakorlás újabb példájaként a médiaszolgáltatások szabályozásával kapcsolatos kihívásokat is arra használják, hogy a magyar gyermekvédelmi intézkedéseinket támadják. El a kezekkel a gyermekeinktől!”

Az Európai Unió audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelvének eredeti célja, hogy szabályozza az audiovizuális médiára vonatkozó nemzeti jogszabályok EU-szerte történő összehangolását. A 2018-as felülvizsgálat célja a változó médiafogyasztási szokásokra, az internetes platformok veszélyeire adott válaszok megfogalmazása.

Az elfogadott szöveg azonban a tagállami szuverenitás ellen intéz újabb támadást: tagállami hatáskörök elvonását követeli az Európai Bizottságtól, a kötelezettségszegési eljárásokat pedig fegyverként akarja használni a tagállamokkal szemben. „A szöveg kialakításához használt szakbizottsági vélemény genderideológiai megfontolásból  az LGBTQ érdekeket a gyermekvédelem elé helyezi, amit határozottan elutasítunk. Nem engedünk a magyar szülők gyermekeik neveléséhez fűződő elidegeníthetetlen jogából. El a kezekkel a gyermekeinktől!” – emelte ki Bocskor Andrea.

Strasbourg, 2023. május 9.