Felszólalások

Minden fiatal hangja jusson el az Európai Bizottsághoz!

2023. 04. 19.

Az Ifjúság Európai Éve program értékeléséről tartottak ma vitát az Európai Parlament plenáris ülésén Marija Gabriel oktatási és ifjúságpolitikai területekért felelős biztos részvételével. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője kiemelte: „A program elsődleges célja az volt, népszerűsítse és közelebb hozza az Európai Uniót a fiatalok körében. Elfogadhatatlan azonban, hogy éppen a közelmúltban az Európai Bizottság olyan diszkriminatív döntést hozott, miszerint korlátozná a magyar diákok és oktatók számára az Erasmus és Horizon programokban való részvételt. A Fidesz és a KDNP képviselői továbbra is mindent meg fognak tenni, hogy ez a jogszerűtlen intézkedés megszűnjön!”

 “Az EU láthatóságának és fiatalok körében történő népszerűsítésében kiemelt szerepe van az Erasmus programnak, mely már 30 éve az EU egyik legsikeresebb programja. Ezért sajnálatos, hogy a közelmúltban olyan diszkriminatív döntés született, amivel jogellenes módon azt akarja az Európai Bizottság, hogy ne férjenek hozzá a mobilitási programhoz a magyar diákok. Ez elfogadhatatlan! A Fidesz-KDNP képviselői továbbra is azon fognak dolgozni, hogy a magyar diákok, oktatók részt vehessenek a nekik jog szerint elérhető  programokban!” – hangsúlyozta Bocskor Andrea.

„Minden fiatal hangja el kell, hogy jusson az Európai Bizottsághoz és remélem, minél előbb sikerül rendezni ezt a kérdést, hogy a magyar diákokat, oktatókat, egyetemeket ne sújtson egy diszkriminatív és jogszerűtlen brüsszeli döntés” – emelte ki a képviselő.

Strasbourg, 2023. április 18.