Hírek

Megalakult a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja –  Gyürk Andrást ismét delegációvezetővé választották

Megalakult a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja – Gyürk Andrást ismét delegációvezetővé választották

2014. 06. 03.

Az alakuló ülésen a Fidesz-KDNP nemzeti listájáról megválasztott 12 európai parlamenti képviselő egyhangú szavazással Gyürk Andrást választotta meg delegációvezetőnek. A fideszes politikus 2010 ősze óta vezeti a képviselőcsoportot.
 
A magyar választópolgárok elsöprő mértékű felhatalmazásának köszönhetően a Fidesz-KNDP 12 fős brüsszeli delegációja messze a legbefolyásosabb a Magyarországról az EP-be bejutott pártok küldöttségei közül. Ezzel a létszámmal a Fidesz-KDNP képviselői a következő 5 évben is komoly súlyt fognak képezni az EP legerősebb, néppárti frakciójában, ami nagymértékben elősegíti majd a magyar érdekek hatékony képviseletét.
 
Ahogy a korábbi években, a Fidesz-KDNP képviselői a jövőben is a leghatározottabban ki fognak állni közös sikereink, így a rezsicsökkentés és a közteherviselést a nagyvállalatokra és bankokra is kiterjesztő igazságos adórendszer mellett, valamint fellépnek az európai szélsőségesekkel és az európai baloldal hazánkat lejárató támadásaival szemben. A delegáció szintén jelentős hangsúlyt fog fektetni a határon túli magyarság jogainak érvényesítésére és kiterjesztésére.