EU és Ukrajna

Meg kell őrizni Magyarország békéjét és biztonságát. A baloldal hagyjon fel a politikai rágalomhadjárattal!

2022. 03. 08.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint szégyenteljes, hogy az Európai Parlament baloldali többsége a jelenlegi háborús helyzetben is a Magyarország elleni uszítással van elfoglalva. A fideszes EP-képviselők szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát. Ehhez európai egységre, stratégiai nyugalomra és felelős döntésekre van szükség. Fel kell hagyni az ostoba és érzéketlen politikai rágalomhadjárattal, amelyet az európai baloldal a magyar baloldali EP-képviselőkkel karöltve folytat.

Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője az ukrajnai menekültek helyzetéről szóló keddi felszólalásában elmondta: kárpátaljai magyarként közvetlenül érinti a háború miatti humanitárius válság. „Hétvégén a magyar-ukrán határon lévő segélypontokra látogattam, ahol a magyarok elképesztő összefogását láttam:  erőn felül nyújtanak önzetlen segítséget a háború elől menekülőknek. Eközben a magyar kormány uniós szinten az egyik legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtja végre – húzta alá a képviselő. Hozzátette: a háború mielőbbi befejezésére, és a béke helyreállítására van szükség.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője elmondta: a baloldal évekig azzal a rosszindulatú hazugsággal támadta Magyarországot, hogy nem segít a bajbajutottaknak. „Világosan látszik, hogy nem mondtak igazat. Minden valódi menekültnek segítünk. Még a Magyarország iránt pozitív elfogultsággal nem vádolható Európai Bizottság biztosa is szép szavakkal méltatja Magyarországot. Ezzel szemben az európai és magyar baloldal megint minket támad” – mondta el az EP-képviselő.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja elutasítja, hogy az  Európai Parlament baloldali többsége, miközben Magyarország és Lengyelország az ukrajnai menekültek százezreinek nyújt segítséget, eheti plenáris ülésén is képes a két országot támadó dokumentumokat elfogadni. Ezzel az Európai Parlament ismét csak a saját alkalmatlanságát bizonyítja a valódi vészhelyzetek kezelésében.

Strasbourg, 2022. március 8.