Oktatás és kultúra

Kárpátaljáért báloztak a gráciák

2015. 06. 05.

Idén Kárpátaljára esett a választás. A Miskolci Gráciák Egyesülete úgy érezte, ott van a legnagyobb szükség most a segítségre. Ezért szervezték a pénteki jótékonysági estet az ott élők támogatására.
„Őszintén meglepődtem, hogy ilyen sokan vannak – mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Miskolci Gráciák Egyesületének elnöke. – Mert az az igazság, hogy a miskolci gráciák már nem első alkalommal hívják jótékonykodni az embereket. Nagyon jó érzés látni, hogy még nem halt ki belőlük a szándék, és ahol tudnak, ott tényleg hozzáadnak ahhoz, amit el szeretnénk érni. Az adományaikkal most nagyon jó célt tudnak szolgálni.”
A gráciák idei báljának vendége Bocskor Andrea Európai parlamenti képviselő volt. A politikus elmondta: a kárpátaljai magyarságnak a XXI. században is nehéz történelmi sors jutott.
„Számukra most minden segítség nagyon jól jön, illetve elmondhatjuk azt, hogy ez nemcsak anyagi szempontból jelent támogatást, de lelki megerősítés is a kárpátaljai magyarság számára, hogy számíthat az anyaországra, illetve a Kárpát-medence összmagyarságára” – mondta el Bocskor Andrea.
Az esten miskolci tehetséges fiatalok, országos komolyzenei versenyek helyezettjei adtak műsort, és elhangzottak népszerű operakettősök is Eperjesi Erika és Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.