Oktatás és kultúra

Hatékony és valós segítséget a fiataloknak!

2021. 12. 14.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén került sor az Ifjúság Európai Éve 2022 program megvitatására. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában hangsúlyozta: a fiatalokat hatékony, konkrét intézkedésekkel kell segíteni, hogy javuljanak életkörülményeik, a magyar kormány ezt felismerve vezeti be a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentességét. Kiemelte továbbá: elengedhetetlen, hogy az Ifjúság Európai Éve 2022 programon keresztül javuljon a nemzeti kisebbségekhez tartozó és fogyatékkal élő fiatalok minőségi oktatáshoz és munkához való hozzáférése is az EU-n belül és a partner-országokban.

A fiataloknak pozitív jövőképpel kell rendelkezniük és részt kell venniük jövőjük alakításában. „Fontos a tagállami jó példák és gyakorlatok átvétele is egymástól, egy ilyen jó példa a 25 év alattiak személyi jövedelemadó-mentessége, amit a magyar kormány vezet be 2022-től” – hangsúlyozta Bocskor Andrea.

Kiemelte: “Európa ereje a fiatalokban rejlik, ezért a program megvalósításában az ifjúsági szervezeteknek és maguknak a fiataloknak kell részt venni.  Remélem, hogy a program valódi eredményeket tud majd felmutatni, gender-és balliberális ideológia helyett valós megoldásokat és lehetőségeket nyújt az európai, köztük magyar fiatalok számára.”

Strasbourg, 2021. december 14.