Fidelitas-vendégek az Európai Parlamentben

fidelitas_16_12_06_160

Bocskor Andrea képviselő asszony meghívására december 5-7. között Böröcz László, a Fidelitas elnöke, Béres Levente, a Fidelitas Észak-Alföldi regionális igazgatója, és  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fidelitas tagjai tettek látogatást az  Európai  Unió fővárosába.

A csoport december 6-án ellátogatott az Európai  Parlamentbe,  ahol Láng Péter, az EP kommunikációs főigazgatóságának magyar munkatársa tartott rövid előadást a parlament és más EU-intézmény működéséről. Ezt követően Bocskor Andrea beszélt képviselői munkájáról, feladatairól, eredményeiről a látogatóknak. Az előadásokat követően a csoport tagjai megszemlélhették a parlament plenáris ülésteremét a karzatról, valamint az Európai Unió múltját interaktív formában bemutató Parlamentáriumot.

A parlamenti látogatás során Bocskor Andrea, Böröcz László és Béres Levente külön tárgyalást folytattak az ifjúságpolitika számos kérdésének megvitatására. A képviselővel folytatott beszélgetés során a Fidelitas vezetői bemutatták az ifjúsági szervezet tevékenységét, programjait, a “Fogjunk össze Kárpátaljáért”  jótékonysági adománygyűjtést, vázolták a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fidelitas működését, az előkészületeket a szervezet fennállásának 20. évfordulójának alkalmából. Bocskor Andrea a megbeszélés során kiemelte, hogy fontosnak tarja az ifjúsági szervezetek működését, közösségszervező szerepét, és azt is hogy a Fidelitas részt vesz a nemzetet érintő ügyekben is. Ismeretes, hogy a Fidelitas és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete között jó az együttműködés, melynek eredményeként több közös progamot is sikerült már véghez vinniük.

A csoportnak az Uniós intézmény bemutatása mellett lehetősége nyílt megtekinteni Brüsszel főbb látványosságait is. A város impozáns katedrálisaiban, főterén tett séta mellett, nem maradthatott ki a Diadalív és az Atomium felkeresése sem. A brüsszeli városnézés után a csoport a belga fővároshoz közeleső Leuvenbe és a waterlooi emlékműhoz is ellátogatott.