Oktatás és kultúra

El a kezekkel a gyermekeinktől: nem kérünk az erőszakos ideológiai propagandából

2022. 04. 06.

Az Európai Parlament kedd esti ülésén tárgyalta az állampolgári ismeretek oktatására vonatkozó EP-javaslatot. Bocskor Andrea a téma kapcsán kiemelte: ne az uniós intézmények határozzák meg az európaiság kritériumát. Továbbá elutasítjuk az EP javaslatát, mert abban ismételten a liberális ideológiai propaganda érvényesül: nem kérünk az LMBTQ- és genderideológiából. El a kezekkel a gyermekeinktől.

Az EP jelentése egységesítené az állampolgársági ismeretek oktatását az EU tagországokban, ezért felkéri az Európai Bizottságot egy európai tanterv kialakítására. Ebben hangsúlyt kapna az LMBTQ közösség és a migránsok bevonása, a gender-szemlélet iránti érzékenyítés és az európaiság erősítése.

Bocskor Andrea kifejtette: “elutasítjuk az erőszakos ideológiai propagandát gyermekeink iskolai oktatása során. A gyermekeinket hagyják békén, és ne avatkozzanak bele a magyar oktatási folyamatba”.

“Az április 3-ai gyermekvédelmi népszavazás eredményei azt mutatják, hogy a magyar állampolgárok büszkék nemzeti identitásukra, keresztény-konzervatív értékeikre és nem támogatják a liberális ideológiai alapú propaganda behozatalát a magyar iskolákba”. Ne az EP vagy a Bizottság határozza meg, hogy mi az európaiság kritériuma és mit tanítsunk az állampolgársági ismeretek tantárgya keretein belül.  Ráadásul, ez egy újabb kompetencia-elvonási kísérlet az EP részéről, ami ellentétes az Alapjogi Szerződés az Európai Unió Működéséről elveivel”– összegezte Bocskor Andrea.

Strasbourg, 2022. április 6.