Gyakornoki beszámolók

Bodnár Alexandra gyakornoki beszámolója

2016. 07. 14.

 

2016 márciusától május végéig Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő asszony irodájában voltam  gyakornok.  A Brüsszelbe történő utazásom előtt mind az öröm, az izgatottság és a félelem érzése egyaránt jelen volt bennem.  A gyakornoki időszak nem mindennapi lehetőségeket tartogatott számomra.

Ez idő alatt az Európai Parlament munkájáról tanultak, olvasottak megelevenedtek előttem.  Eddig külső szemlélőként ítéltem meg a Parlament munkáját, az ott töltött három hónap alatt viszont kézzel foghatóvá vált. Beleláthattam abba a közel sem egyszerű munkába, ami fiatalságunk jobb jövőjéért folyik. Számomra az EU és Ukrajna kapcsolata  terén elhangzott ülések voltak a legmeghatározóbbak. Megtapasztaltam, hogy a közös érdekek melletti kiállás mennyire fontos és meghatározó, ugyanakkor mennyi nehézséget is tartogat.    Az Európai Unió szívében töltött néhány hónap tapasztalatokkal élményekkel, barátsággal, gazdagított.    Gyakornoktársaimmal ellátogattunk a NATO-ba, az Európai Bizottságba és az Állandó Képviseletre is.  Bebarangoltuk Brüsszelt és környező városokat.

Sokat tanultam a képviselő asszonytól, aki a kárpátaljai magyarságért, a térség fejlesztéséért, az európai fiatalok jövőjéért vállal áldozatos munkát.  Köszönet a lehetőségért, a rengeteg segítségért, tanácsért, amelyet mind képviselő asszonytól, mind az ő asszisztenseitől kaptam.