Oktatás és kultúra

Bocskor Andreát újraválasztották a Kulturális és Oktatási Bizottság első alelnökének

2017. 01. 23.

_17_01_23_667

A héten kerül sor az Európai Parlament szakbizottságainak tisztújítására, melynek során döntenek az új elnökökről és alelnökökről. Ma Bocskor Andreát, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjét a Kulturális és Oktatási Bizottság (CULT) nagy többséggel támogatta és újraválasztotta első alelnökévé.

A kárpátaljai EP-képviselő immáron második alkalommal, így egy egész ötéves cikluson keresztül tölti be az első alelnöki tisztséget a szakbizottságban. Újraválasztása az elmúlt időszak munkájának elismerése, s egyben a magyar néppárti delegáció sikere.

„Nagy megtiszteltetéssel tölt el, hogy a kulturális szakbizottság a mai napon újra támogatásáról biztosított. Az elkövetkező két és fél év kiemelten fontos lesz bizottságunk számára, hiszen olyan kulcsfontosságú jogszabályokról fogunk dönteni, melyek meghatározzák például az Erasmus+ jövőjét, továbbá sor kerül az audiovizuális médiaszolgáltatások irányelvének felülvizsgálatára is. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy továbbra is lehetőség lesz napirenden tartani a kisebbségi nyelvhasználatra és kisebbségi nyelvű oktatásra vonatkozó tematikákat” – mondta el Bocskor Andrea néppárti politikus.

 

Brüsszel, 2017. január 23.